آخرین مهلت ثبت نام: 27 آبان 1397
آخرین مهلت ارسال مقاله: 26 آبان 1397
تاریخ برگزاری: 27 آذر 1397
برگزار کنندگان: دانشگاه مازندران، انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران
حامیان: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی کرمانشاه، دانشگاه بیرجند، ارتش جمهوری اسلامی ایران، استانداری مازندران، بانک ملی، دانشگاه امام جامع امام حسین، دانشگاه شهید ستاری
  • آخرین مهلت ارسال مقاله: 0 روز مانده
یکشنبه 10 تیر 1397
دانشگاه مازندران، میزبان یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در روزهای 27 و 28 آذر 1397 با شعار "امنیت و توسعه پایدار ملی" در دانشگاه مازندران برگزار می گردد.

دکتر احمد رشیدی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و دبیر یازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در مصاحبه ای با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، به تشریح اهداف و روند برگزاری این کنفرانس ملی پرداخته است.

در ذیل، متن کامل این مصاحبه را مشاهده می کنید:

*خبرنگار روابط عمومی: ضمن عرض سلام، ابتدا کمی در خصوص ماهیت این کنفرانس و دلیل برگزاری آن برای ما توضیح دهید؟

* دکتر رشیدی: این کنفرانس برای اولین بار در خارج از تهران برگزار می شود و هدف از برگزاری آن گسترش، پيشبرد، ارتقاي علمي و اعتلاي علوم و فناوري «فرماندهي، كنترل، مخابرات، رايانه و اطلاعات»(C4i)  و كمك به توسعه كمي و كيفي نيروهاي متخصص و بهبود بخشيدن به امور آموزشي، پژوهشي، مديريتي، اجتماعي، اقتصادي، صنعتي، دفاعي و ارتقاي علوم و دانش نيروي انساني است.

*خبرنگار روابط عمومی: ارکان و مسوولان برگزارکننده کنفرانس چه کسانی هستند؟

* دکتر رشیدی: این کنفرانس به پیشنهاد و با همکاری انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران برگزار می­شود که ریاست آن را دکتر محمدرضا عارف بر عهده دارد. ایشان رییس شورای سیاست گذاری کنفرانس است و دکتر میرنیا، رییس محترم دانشگاه، ریاست کنفرانس را بر عهده دارد. کارهای کنفرانس در چارچوب معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هدایت می شود و دو نفر از مدیران این معاونت، دکتر سعید یگانگی و دکتر سعید راسخی، به ترتیب دبیر کمیته علمی و دبیر کمیته اجرایی کنفرانس هستند. از آنجا که فرماندهی و کنترل یک موضوع بین رشته ای­ است، اعضای کمیته علمی کنفرانس مرکب از اساتید رشته­های مختلف دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی سراسر کشور است. همچنین لازم به تاکید است که دبیرخانه کنفرانس به منظور برگزاری هر چه مطلوب­تر این کنفرانس، آماده همکاری و جلب مشارکت تمامی دانشگاه ها و دستگاه های کشوری و لشگری ذیربط می باشد.

*خبرنگار روابط عمومی: محورهای موضوعی کنفرانس برای فراخوان چیست؟

* دکتر رشیدی: با توجه به میان رشته ای بودن بحث فرماندهی و کنترل، محورهای موضوعی فراخوان مقاله نسبتا متنوع است. محورهای اصلی شامل موارد زیر است:

- مفاهیم و مبانی پایه، نظری و راهبردی فرماندهی و کنترل برای امنیت و توسعه پایدار ملی

- توسعه زیرساخت­های فرماندهی و کنترل برای امنیت و توسعه پایدار

- فرماندهی و کنترل در حوزه­های غیر نظامی

- فرماندهی و کنترل در حوزه دفاعی و امنیتی

-  امنیت، پایداری و توسعه در فرماندهی و کنترل

نظر به اینکه شعار کنفرانس، امنیت و توسعه پایدار ملی است، محورهای فرعی فراخوان مقاله عمدتا مرتبط با این شعار و همچنین اقتضائات خاص استان مازندران و سایر استان های شمالی کشور تعریف شده است که پیشنهاد می شود دانش پژوهان عزیز برای مشاهده آنها و کسب هر گونه اطلاعات دیگر به سایت کنفرانس به آدرس conf.umz.ac.ir/c4i97 مراجعه فرمایند.

*خبرنگار روابط عمومی: فرماندهی و کنترل به عنوان یک حوزه علمی ممکن است برای برخی شناخته شده نباشد، لطفاً مفهوم آن را توضیح دهید ؟

* دکتر رشیدی: فرماندهی و کنترل Command & Control در نگاه نخست، یک مفهوم نظامی به نظر می رسد. اما، واقعیت این است که فرماندهی و کنترل به عنوان یک دیسیپلین و رشته علمی، دامنه مفهومی فراتر از مدیریت امور نظامی دارد و لذا در حوزه های غیر نظامی نیز کاربرد دارد. چه بسا با توجه به تحولات تکنولوژیک اخیر، کاربرد غیر نظامی آن در اداره امور کشوری غلبه دارد. تعریف فرماندهی و کنترل عبارت است از: آماده کردن وسایل، نفرات و روش‌هاي دريافت، تحلیل و توزيع اطلاعات مورد نياز تصميم‌گيرندگان براي طرح‌ريزي، هدايت و کنترل امور در میدان عمل. به عبارت ديگر كاركردهاي مربوط به ترتيب‌بندي نيرو، تجهيزات، ارتباطات، تاسيسات و راه‌كارهاي به كار گرفته شده در طرح‌ريزي، هدايت، هماهنگ‌سازي و كنترل نيروها و عمليات جهت تحقق كامل ماموريت می باشد. فرماندهي و كنترل دو واژه مترادف هستند. اصولا فرماندهي بدون كنترل امكان‌پذير نيست. به بياني ديگر، ‌سازمان دادن پرسنل (كاركنان)، امكانات و وسايل، بهره‌گيري از تجزيه و تحليل اطلاعات براي طرح‌ريزي، ‌هدايت و كنترل عمليات را فرماندهي و كنترل گويند.

اصل خبر را در اینجا ملاحظه بفرمایید.